Markize so namenjene senčenju objektov, balkonov in teras. Videz, ki ga prilagodimo s široko ponudbo dekorativnih platen, nudi udobje in vpliva na počutje v prostoru. Vrhunska platna so zaščita pred dežjem, saj so večkrat impregnirana prav tako pa ne prepuščajo UV žarkov.

Pogon markiz je lahko ročni ali električni. Vodljivost elektro-pogona je mogoča v dveh oblikah, preko daljinskega upravljanja ali preko fiksnega stikala. Možnost odpiranja ter zapiranja markiz je tudi avtomatska. Ta se odziva na sončno svetlobo in vetrne tresljaje.

Standardne barve okovja so bela (RAL 9010) in bež (RAL 1013). Barvanje po RAL-u je možno po dogovoru in z doplačilom.

EOLIE

Eolie je markiza, ki je primerna za senčenje manjših površin, saj nima nosilnega profila in rok. Posebni stranski nosilci so pritrjeni direktno na navijalno cev, končni profil pa je fiksiran s stranskimi nosilnimi profili, pritrjenimi na določeno podlago. S tem se platno vpne, možnost pa je tudi velike regulacije naklona.

Tehnične specifikacije:
Razpon: od 80cm do 180cm
Širina tende: od 120cm do 475cm
Naklon: prilagodljiv

RODI

Capri je markiza enostavne oblike, ki nima nosilnega profila in je primerna za senčenje manjših površin. Njena specifika je ta, da so roke pritrjene direktno na poseben nosilec markize, ki se vpenja na določeno podlago, zraven pa drži tudi navijalno cev.

Tehnične specifikacije:
Razpon rok: od 160cm do 240cm
Širina tende: od 166cm do 400cm
Naklon: od 5° do 90°

CAPRI

Capri je markiza, ki je po videzu podobna markizi Rodi, prav tako pa so podobne njene lastnosti. Nima nosilnega profila, roke so pritrjene direktno na poseben nosilec, ki se vpenja na določeno podlago, zraven pa drži navijalno cev. Razlika je ta, da je možnost večjega razpona rok in širine tende, opcija regulacije naklona pa je manjša.

Tehnične specifikacije:
Razpon rok: od 160cm do 300cm
Širina tende: od 166cm do 595cm
Naklon: od 5° do 60°

MALDIVE

Maldive je markiza osnovne oz. klasične oblike. Ima nosilni, navijalni in končni profil. Končni profil je z rokami povezan na nosilnega. Nosilni in navijalni profil sta povezana s posebno konzolo ob strani. S stenskim nosilcem se markiza pritrdi na določeno podlago. Konstrukcija takšne markize je zato močnejša in stabilnejša.

Tehnične specifikacije:
Razpon rok: od 160cm do 300cm
Širina tende: od 166cm do 595cm
Naklon: od 5° do 60°

SIRIO

Oblika markize Sirio je približno enaka kot Maldive. Ima nosilni, navijalni in končni profil. Končni profil je z rokami povezan na nosilnega. Nosilni in navijalni profil sta povezana s posebno konzolo ob strani. S stenskim nosilcem se markiza pritrdi na določeno podlago. Razlika je ta, da ima Sirio možnost razpona rok do 3,5 metra. Nosilec rok je zato temu primerno močnejši.

Tehnične specifikacije:
Razpon rok: od 160cm do 350cm
Širina tende: od 166cm do 595cm
Naklon: od 5° do 60°

MALTA

Malta ali kasetna markiza je specifične oblike. Ko je zaprta, je v celoti zaščitena z okovjem. Je vizualno privlačna, njena življenjska doba pa je zaradi zaščite v zaprtem stanju daljša. V primerjavi s klasično markizo je ta cenovno dražja.

Tehnične specifikacije:
Razpon rok: od 160cm do 300cm
Širina tende: od 166cm do 475cm
Naklon: od 5° do 55°

BORNEO

Borneo je še ena od klasičnih oblik, katere konstrukcija pa je primerna za pokrivanje večjih površin. Ima dva nosilna profila, na katero se pritrdijo roke večjega razpona. Profili takšne oblike markize so močnejši in težji, prav tako je primerna debelina. Razpon rok je mogoč do 5 metrov.

Tehnične specifikacije:
Razpon rok: od 160cm do 500cm
Širina tende: od 166cm do 12000cm
Naklon: od 10° do 60°

MALAGA

Malaga je prostostoječa markiza, ki bazira na stebrih povezanih s prečnimi valji. Na valje je vpeto platno, ki se po vodilih odpira in zapira. Vremenskim razmeram je takšna markiza bolj izpostavljena, saj je večji del konstrukcije fiksno pritrjen na določeno podlago. Zapira in odpira se le platno, ki je zaradi nosilnosti konstrukcije lahko odprto tudi v slabšem vremenu. Ker je platno impregnirano oz. odporno na vodo in UV žarke, je Malaga primerno senčilo za gostinske ali hišne terase z vrtno garnituro ipd. Platno je lahko razvito do tal stebrov, prav tako je možno stransko zapiranje z rolo senčili ali fiksnimi platni. Pri večjih površinah je lahko izdelana tudi v več delih.

Tehnične specifikacije:
Razpon rok: od 160cm do 300cm
Širina tende: od 166cm do 595cm
Naklon: od 10° do 30°

PIANOSA

Pianosa je markiza, ki je namenjena fiksnim konstrukcijam, zimskim vrtovom, rastlinjakom in steklenim streham. Ko je zaprta je platno skrito v konstrukciji, kar povečuje njegovo obstojnost. Pogosto se za takšne markize uporabljajo tkanine Soltis in Screen. Pri večjih površinah je lahko sestavljena iz dveh delov. Je tehnično in vizualno dovršen izdelek, ki tudi v funkciji opravičuje svojo vrednost.

Tehnične specifikacije:
Razpon rok: od 160cm do 300cm
Širina tende: od 166cm do 595cm
Naklon: fiksen glede na konstrukcijo, kjer je locirana

Kontaktirajte nas