Roloji so odlično in učinkovito senčilo, katerega uporabniki nameščajo za zaščito pred vročino in tudi za zaščito pred vetrom, dežjem in snegom. Odvisno od namena, je nanj nameščena primerna tkanina.

Namestitev rolojev ob steklenih površinah tvori dodatni zračni most, ki nastane med steklom in senčilom. Izolacija tako uravnava temperaturo prostora, v katerem je senčilo nameščeno.

Pogon rolojev je lahko ročni ali električni. Vodljivost elektropogona je mogoča v dveh oblikah, preko daljinskega upravljanja ali preko fiksnega stikala. Možnost odpiranja ter zapiranja rolojev je tudi avtomatska. Ta se odziva na sončno svetlobo in vetrne tresljaje.

Možno je izbirati različne vrste tkanin, prav tako pa tudi barve, ki nato dodajo vrednost k izgledu vašega objekta.

ROLOJI Z VODILI

Rolo z ALU vodili se odvija po aluminijastih vodilih, ki so pritrjena ob straneh platna in končnega profila. Končni profil je vstavljen v vodila in se v njih vpne z zatiči. Prostor ščitijo pred vetrom in svetlobo. Dimenzije vodil se prilagodijo željam stranke.

Rolo s pletenicami je klasična oblika rolojev, ki so ob straneh vpeti s pletenicami skozi nosilce roloja in končni profil. Pletenica onemogoča nihanje. Primerni so za prostore, ki niso izrazito izpostavljeni slabim vremenskim razmeram oz. vetru.

Zip roloji so inovativna oblika rolojev z vodili, saj je vpeto platno zelo stabilno, sam sistem pa je celovitega izgleda. V njih je vključena posebna zadrga, ki je vpeljana skozi profil stranskega vodila. Njihova lastnost je popolna tesnitev in je zelo univerzalno senčilo, ki se ga lahko s pomočjo elektropogona ali ročne krmilne palice uporabi za senčenje veliko različnih površin.

SCREEN ROLOJI

Oblika screen rolojev je prav posebna ravno zato, ker je njihova funkcionalnost zelo raznolika. Je vrhunsko razvit model senčil, saj prostor ščiti pred UV žarki, hkrati pa prepušča svetlobo. Odlično uravnava toploto, ne glede na to, kakšna barva screen tkanine je nameščena.

Namenjeni so tako za zunanjo kot tudi notranjo uporabo. Namestitev je mogoča na strop ali na steno. Vodila in kaseta roloja je dobavljiva v vseh barvah po lestvici RAL.

Kontaktirajte nas